34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Krukkekøkkenhaven

Denne flotte bog af Claus Dalby rammer et par af tidens store trends. Dels at dyrke egne spiselige afgrøder, dels at dyrke dem på sparsom plads. Bogen taler til alle, der har en altan eller en terrasse, men selvfølgelig også til haveejere med mere plads.

At dyrke i krukker giver mulighed for at skabe en smuk køkkenhave. Sæsonen igennem kan der flyttes rundt og byttes ud, i takt med at der høstes. I kombination med blomster – for eksempel spiselige – kan der derved opnås et helt særligt udtryk og miljø til glæde for både mennesker og bier. I bogen videregiver Claus Dalby sine erfaringer med dyrkning i krukker og fortæller om selve grundtanken, plantebeholdere, muld, gødning og vanding. Der er ligeledes praktiske beskrivelser af såning og plantning af forskellige afgrøder – ikke kun grøntsager, men også bær, frugt og krydderurter.
  • Antal sider320
  • Højde277 mm
  • Bredde202 mm
  • Dybde35 mm
  • Vægt1536 g
  • FormatIndbundet
  • Bestillingsnr401610
Klubpris229,95 kr.

Bøger af samme forfatter

Forfatter

Claus Dalby

Claus Dalby er kendt for sit virke som entreprenant havemand og passioneret blomsterkunstner og fra sine mange tv-programmer om haven. Han er forfatter og ejer Forlaget Klematis, der ligger i en stor, gammel villa i Risskov ved Aarhus med en af Danmarks smukkeste og mest overdådige blomsterhaver.

I mange år var Claus Dalby kendt som manden med den smukke have. Tusindvis har læst hans bøger om romantiske haver i ind- og udland og fået konkret inspiration til, hvordan man griber roser og andre stauder an. Drømme er blevet gjort til virkelighed og planter hyldet for deres pryd- og nytteværdi. Også gennem tv har han gjort os klogere på kunsten at dyrke ting i haver og drivhuse. Men i marts 2018 indtraf et vendepunkt for Claus Dalby. Madglæden har altid været stor og det begyndte at kunne ses på vægten, som var endt på 114 kilo. Men da havemanden faldt over en artikel, der beskrev, hvordan særligt overvægtige mænd havde risiko for at få blodpropper, besluttede han sig for at droppe den usunde mad og ændre sit liv.

"I virkeligheden er det jo en ret privat historie, men også en historie mange sikkert kan genkende. Jeg har altid været glad for at lave mad og interesseret mig for det. Men så besluttede jeg mig for, at nu skulle jeg tabe mig. Jeg valgte at kalde min kost for plantemad. Jeg er ikke vegetar, men spiser blot mindre kød og mere grønt."

For Claus Dalby betød det et stop for fedt, sukker og andre usundheder, og med kostomlægningen tabte han sig 40 kilo på bare 10 måneder. I bogen Slank - plantemad fra mit eget køkken fortæller han om opskrifter på salater, supper og et hav af andre retter. Og den nye kost gjorde det ikke svært for ham at holde stilen.

"Min nye kost mindskede i den grad trangen til sukker. Den grønne mad stabiliserede snart blodsukkeret, og jeg blev stort set min higen efter sukker kvit. Også min træthed forsvandt som dug for solen. Kiloene begyndte at rasle af – omkring et kilo om ugen. Og da jeg nåede slutningen af november, havde jeg smidt 40 kilo."

Bøger i samme genre