Steffen Jacobsen

Udover at være krimiforfatter er Steffen Jacobsen også overlæge med speciale i ortopædkirurgi. Det lå bestemt ikke i kortene, at han skulle være forfatter eller læge. Han voksede op i Rødovre i en familie, der i løbet af hans barndom faldt fra hinanden. Forældrene blev skilt, og Steffen og hans mor flyttede fra lejlighed til lejlighed. Da Steffen var 15 år, døde moren af brystkræft, og han måtte flytte ind hos sin far.

Som barn følte Steffen Jacobsen sig ikke accepteret, og som ung blev han rodløs og flirtede med ungdomskriminalitet. Men gennem sit arbejde på Olsson Møbler mødte han en masse unge, som i ferierne hjalp til i firmaet. De fortalte Steffen Jacobsen om studielivet og de muligheder, som uddannelse giver, hvilket i sidste ende inspirerede ham til at ændre sit liv radikalt.

Han tog først realeksamen og siden studenterkurset, hvorefter han i fire år læste etnografi på universitetet, inden han skiftede til medicinstudiet.
Allerede som barn havde Steffen Jacobsen en umådelig fantasi, en evne til at drømme sig væk i børnebøger og eventyr.

Hans store interesse for film og bøger gav ham et fristed, hvor han kunne udvikle sin fantasi. Det er den, der i dag er brændstoffet til hans bøger.

Et hårdkogt tempo, storstilet spænding samt uforudsigelige og nervepirrende plot er alle fællestræk for Steffen Jacobsens spændingsbøger. Og at han er, gør blot hans makabre morddetaljer endnu mere skrækindjagende. 

 

Jeg synes virkelig, det er spændende at skrive. Det giver mig meget, og jeg ved egentlig ikke helt, hvad det er. Men det er noget, jeg enormt gerne vil mestre, og jeg er meget ambitiøs med det.

Steffen Jacobsen debuterede som forfatter med krimien Passageren i 2008. Sit store gennembrud fik han med Trofæ og serien om Lene Jensen og Michael Sander.

Hans bøger er solgt til filmatisering og til udgivelse i USA, England, Tyskland, Frankrig, Holland, Tjekkiet, Japan, Kina og Taiwan, og de udenlandske anmeldere har sammenlignet ham med John le Carré, Frederick Forsyth og Jan Guillou. Med Proxy introducerer han et nyt efterforskerpar, Tanya Nielsen og Jacob Nordstedt.

Han har desuden skrevet den historiske spændingsroman Da blev jeg døden om Niels Bohr, Robert Oppenheimer og atomkapløbet.