Malou Aamund

Hun vil provokere læseren til at tænke selv

Det er ikke hvem som helst, som i foråret 2020 debuterer som romanforfatter. Malou Aamund er et kendt ansigt i Danmark og vant til mediernes rampelys.

I en periode var hun medlem af Folketinget for Liberal Alliance og senere Venstre, og så har hun sideløbende skabt sig en solid karriere i det danske erhvervsliv. Gennem flere år sad hun i toppen af den danske afdeling af Microsoft, og siden 2016 har hun været direktør i Google Danmark.

Og nu kan hun også skrive forfatter på sit cv. Selv om Malou Aamund i dag er rundet de 50 år, så er ideen om en roman langt fra ny.

 

"Jeg startede på romanen, da jeg selv fyldte 40 år. Jeg havde gennem mine mange år i erhvervslivet set de samme benspænd, de samme mønstre og spildte kvindeliv. Det gjorde indtryk på mig, hvor svært kvinder har haft det med at få det bedste ud af deres liv uden væsentlige personlige omkostninger."

Spotpris
Maria
Førpris 199,95 kr.

Mit mål er at få kvinder til at have en større selvbevidsthed i de centrale livsvalg, vi tager. Malou Aamund har et mål med sin roman

MARIA er en roman om de vigtige livsvalg, vi foretager os i spændingsfeltet mellem arbejde og familie, og hvordan de former os som mennesker. Det er et dobbeltportræt af to kvinder, som er hinandens modsætninger. Den ene er mest optaget af andres behov, den anden mest optaget af egne behov. Handlingen foregår på deres 40-års fødselsdag. På én dag udfoldes det panorama af håb, erindringer, nederlag og fortrængninger, som har udgjort deres liv indtil nu. Læseren følger de to kvinder gennem de vigtigste kardinalpunkter i livet og ser, hvordan deres valg har skabt deres livsbane.

"Mit ønske er, at vi alle skal være mere bevidste om konsekvenserne af de valg, vi træffer. Ved at beskrive to yderpoler af kvinders karakterer, håber jeg på at gøre spillepladen større og provokere læseren til selv at tænke, hvordan de ville have reageret i de situationer. Man vil ikke ønske sig deres liv, men vil kunne genkende hovedpersonernes livsvalg. Mit mål er at få kvinder til at have en større selvbevidsthed i de centrale livsvalg, vi tager. Og ved at beskrive to yderpoler af karakterer, håber jeg at gøre spillepladen større, og i sidste ende provokere læseren til selv at tænke, hvordan de ville have reageret i samme situation."

Romangenren og litteraturen er langt fra noget nyt for Malou Aamund. Sideløbende med en travl karriere har hun løbende læst masser af bøger for at blive klogere på livet. Både digte og de helt store forfatterromaner har gennem livet fanget Malou Aamunds interesse.

"Dostojevskijs romaner har været de største læseoplevelser, hvor jeg har lært mest om menneskets karakter. Andre store oplevelser har været Delphine de Vigan, Linn Ullmann, Hanya Yanagihara, Amos Oz, Karl Ove Knausgård, Paul Auster og Siri Hustvedt. Af poesi har det været Inger Christensen, Søren Ulrik Thomsen, Michael Strunge, Emily Dickinson og T.S. Eliot."