34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (født 1950) er som søn af en psykiater vokset op i embedsboliger rundt omkring på landets sindssygehospitaler. Her ville han bl.a. smugkigge, når patienterne fik beroligende medicin eller ledninger sat fast på hovedet inden voldsomme elektrochok, men det er samtidig en opvækst, har han fortalt, der gør ham i stand til at forstå og beskrive mange former for menneskelig opførsel og skæve individer.

Jussi Adler-Olsen debuterede først som forfatter som 47-årige med ALFABETHUSET i 1997, men kunne allerede da skrive bl.a. guitarist, medicinstuderende, tegneseriebutiksejer, manuskriptforfatter for Disney og ikke mindst forelægger på CV’et.

Det helt store forfattergennembrud fik han med KVINDEN I BURET, hvor vi læsere for første gang mødte den desillusionerede politimand Carl Mørck og hans medhjælpere Assad og Rose i politiets Afdeling Q.

En krimithriller-serie, der ofte beskæftiger sig med arv og miljø samt en næsten sadistisk form for ondskab. Jussi Adler-Olsens bøger har alene herhjemme solgt i over 3,5 millioner eksemplarer.

Fire ud af otte bøger er indtil videre filmatiseret med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen og yderlig seks film er planlagt, nu med skuespilleren Ulrich Thomsen i rollen som den tungsindige Carl Mørck.

OFFER 2117 er den 8. og seneste roman i serien Afdeling Q. En serie, der på verdensplan samlet har solgt 16 millioner eksemplarer.

Bøger