34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (f. 1950) er som søn af en psykiater vokset op i embedsboliger rundt omkring på landets sindssygehospitaler. Her ville han bl.a. smugkigge, når patienterne fik beroligende medicin eller ledninger sat fast på hovedet inden voldsomme elektrochok, men det er samtidig en opvækst, har han fortalt, der gør ham i stand til at forstå og beskrive mange former for menneskelig opførsel og skæve individer.

Han er døbt Carl (som sin hovedperson) Valdemar, men fik kælenævnet Jussi efter den svenske operasanger Jussi Björling, som hans mor var meget forelsket i. I en alder af 5 år fik Jussi efter eget ønske kongebrev på sit særprægede navn. Hans krimier sælger i massevis - også i udlandet: Jussi var det store samtaleemne på Frankfurt Bogmesse i 2009, og han har allerede solgt over 300.000 ex i Europa.

Jussi Adler-Olsen debuterede først som forfatter som 47-årig med ALFABETHUSET i 1997, men kunne allerede da skrive bl.a. guitarist, medicinstuderende, tegneseriebutiksejer, manuskriptforfatter for Disney og ikke mindst forelægger på CV’et.

Bøger