Jussi Adler-Olsen

Han skriver så siderne vender sig selv

Jussi Adler-Olsen (født 1950) er som søn af en psykiater vokset op i embedsboliger rundt omkring på landets sindssygehospitaler. Her ville han bl.a. smugkigge, når patienterne fik beroligende medicin eller ledninger sat fast på hovedet inden voldsomme elektrochok, men det er samtidig en opvækst, har han fortalt, der gør ham i stand til at forstå og beskrive mange former for menneskelig opførsel og skæve individer.

Jussi Adler-Olsen debuterede først som forfatter som 47-årige med ALFABETHUSET i 1997, men kunne allerede da skrive bl.a. guitarist, medicinstuderende, tegneseriebutiksejer, manuskriptforfatter for Disney og ikke mindst forelægger på CV’et.

Jussi Adler-Olsen 

Offer 2117
Offer 2117Jussi Adler-Olsen
Selfies
SelfiesJussi Adler-Olsen
Spotpris
Den grænseløse
Den grænseløseJussi Adler-Olsen

Førpris 179,95 kr.

Marco Effekten
Marco EffektenJussi Adler-Olsen
Journal 64
Journal 64Jussi Adler-Olsen
Kvinden i buret
Kvinden i buretJussi Adler-Olsen

Vi føler med Carl, fordi han har en masse i sig, som vi føler, vi godt selv kunne bruge. For eksempel dét at gå til sin overordnede og give ham en verbal lussing. 

Det helt store forfattergennembrud fik han med KVINDEN I BURET, hvor vi læsere for første gang mødte den desillusionerede politimand Carl Mørck og hans medhjælpere Assad og Rose i politiets Afdeling Q.

En krimithriller-serie, der ofte beskæftiger sig med arv og miljø samt en næsten sadistisk form for ondskab. Jussi Adler-Olsens bøger har alene herhjemme solgt i over 3,5 millioner eksemplarer.

Fire ud af otte bøger er indtil videre filmatiseret med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen og yderlig seks film er planlagt, nu med skuespilleren Ulrich Thomsen i rollen som den tungsindige Carl Mørck.

OFFER 2117 er den 8. og seneste roman i serien Afdeling Q. En serie, der på verdensplan samlet har solgt 16 millioner eksemplarer.