Et fællesskab af fordybelse og kvalitetstid

Gyldendals Bogklub er din indgang til en verden af medrivende læseoplevelser


For os der elsker at forsvinde i en god bog

 

Jeg har altid følt mig hjemme i bøgernes verden og blandt læsende mennesker – uanset hvad de så i øvrigt laver, eller hvor de kommer fra. Og derfor føler jeg mig også helt utrolig godt hjemme i Gyldendals Bogklub. Her er vi nemlig sammen om bøgerne og læselykken – hvad end den findes i en stor historisk roman, et lille filosofisk digt eller en øjenåbnende fagbog.

Jeg elsker at udvælge og præsentere alt det bedste for dig og resten af medlemmerne i Danmarks største læsefællesskab – og ser frem til at dele masser af fremtidige læseoplevelser med jer.

- Marie Løntoft, redaktør i Gyldendals Bogklub
Pigen fra det store hvide skib
MÅNEDENS BOG

Pigen fra det store hvide skib

I år er det 70 år siden, at hospitalsskibet Jutlandia lagde fra kaj i København og satte kurs mod krigen i Korea. I Mich Vraa og Jesper Bugge Kolds formidable historiske roman kommer vi med ombord i godt selskab med den unge sygeplejerske Molly. Parallelt med Mollys og Jutlandias lange sørejse følger vi den 11-årige pige Yun, der må flygte gennem det krigshærgede Korea, efter at hendes landsby er blevet jævnet med jorden.

Molly Dahl er en af de 42 sygeplejersker, der er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på det store, moderne hospitalsskib, der stævner ud fra Langelinjekajen den 23. januar 1951. Molly er ambitiøs og idealistisk, men hun er også på flugt fra sin egen traumatiske fortid. Første gang, vi møder hende, er seks år tidligere, d. 5. maj 1945. Det er dagen for Danmarks befrielse, Odense summer af eufori, samtidig med at kampe mellem soldater og modstandsfolk blusser op. Molly knokler på operationsgangen, hvor de sårede vælter ind, og en lille dreng dør mellem hænderne på hende. Da hun går udmattet hjem fra hospitalet den aften, bliver hun offer for et brutalt overfald, der kommer til at ændre hendes liv totalt. Og som får hende til at gribe chancen for at komme væk fra sin hjemby og starte på en frisk.

I Nordkorea bader elleveårige Yun i floden sammen med sin bror, da de amerikanske bombefly drøner ind over hendes landsby. Kort efter står alt i flammer, og Yun er alene i verden. Sammen med to andre børn begiver hun sig ud på en lang flugt gennem slagmarkens ragnarok. Ligesom Jutlandia og Molly har hun kurs mod Sydkorea.

PIGEN FRA DET STORE HVIDE SKIB er en underholdende og rørende historisk roman om en gruppe kvinder og mænd, der forlod deres tilværelse
i Danmark for at yde hjælp til sårede FN-soldater på den anden side af kloden – men som endte med at redde mindst ligeså mange koreanske kvinder og børn. Det er en fortælling om at genfinde håbet og kæmpe for retfærdigheden, om venskaber, kærlighed, eventyrlyst og nye chancer.
Pris frem til 17. maj199,95 kr.Klubpris 229,95 kr.

Vi har tidligere læst

Michael Falch
Derfor læser jeg

Michael Falch

19-04-2021

Han har udgivet stribevis af plader, først som forsanger i rockbandet Malurt og siden som solist, har spillet med i film og tv-serier, og for nylig udgav han sin femte bog OVER STREGEN. Her fortæller Michael Falch om nogle af sine vigtigste læseoplevelser.

 
Hella Joof
Derfor læser jeg

Hella Joof

25-03-2021

Hun er kendt for sine film og bøger, sin bramfri humor og fyndige leveregler. Og så er hun aktuel med sin skønne selv(hjælps)biografi TVILLING, YNDLING, GRÆVLING. Her fortæller Hella Joof om sig selv som læser.

Lærke Winther
Derfor læser jeg

Lærke Winther

08-03-2021

Som skuespiller kender vi hende bl.a fra tv-serierne Dicte og Mellem os og fra satireprogrammet Normalerweize. I efteråret debuterede hun som forfatter med den roste roman IKKE AFSENDT. Selv elsker Lærke Winther romaner med humor og bruger læsning som middel mod stress. Her fortæller hun om sine læsevaner og bedste bogoplevelser.

 
Viser 3 ud af 15

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang