34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Et fællesskab af fordybelse og kvalitetstid

Gyldendals Bogklub er din indgang til en verden af medrivende læseoplevelser


For os der elsker at forsvinde i en god bog

 

Jeg har altid følt mig hjemme i bøgernes verden og blandt læsende mennesker – uanset hvad de så i øvrigt laver, eller hvor de kommer fra. Og derfor føler jeg mig også helt utrolig godt hjemme i Gyldendals Bogklub. Her er vi nemlig sammen om bøgerne og læselykken – hvad end den findes i en stor historisk roman, et lille filosofisk digt eller en øjenåbnende fagbog.

Jeg elsker at udvælge og præsentere alt det bedste for dig og resten af medlemmerne i Danmarks største læsefællesskab – og ser frem til at dele masser af fremtidige læseoplevelser med jer.

- Marie Løntoft, redaktør i Gyldendals Bogklub
Skæbnens blå tråde
MÅNEDENS BOG

Skæbnens blå tråde

SKÆBNENS BLÅ TRÅDE er efterfølgeren til SØSTERKLOKKERNE og andet bind i Lars Myttings storslåede slægtsfortælling fra et lille norsk bygdesamfund. Romanen skildrer mødet mellem det gamle og det nye Norge i tiden omkring 1. Verdenskrig og er en dragende fortælling om stor natur og gammel folketro, kærlighed og skyld, tro og tvivl.

Den roste trilogi bygger på et virkeligt norsk sagn om to kirkeklokker, der blev støbt til minde om et par siamesiske tvillingesøstre for flere århundreder siden. Det siges, at klokkernes ringen – ligesom tvillingernes vævede billedtæpper – kunne varsle hændelser i fremtiden. Dette dragende sagn spinder Mytting fermt og fabelagtigt videre på i sin trilogi om Hekne-slægten og Norges historie.

I SØSTERKLOKKERNE fulgte vi den unge, egenrådige tjenestepige Astrid Hekne, som er efterkommer til de sammenvoksede Hekne-søstre, den nytilkomne præst Kai, som hun får et fortroligt, men ambivalent forhold til, og den tyske arkitektstuderende Gerhard, som hun forelsker sig lidenskabeligt i.

I SKÆBNENS BLÅ TRÅDE er vi kommet til 1903, og der er gået 22 år, siden sognepræsten Kai Schweigaard ved slutningen af første bind kom tilbage til Butangen med Astrid Heknes nyfødte søn, Jehans. Kai er stadig tynget af skyld over sine tidligere handlinger, som fik dødbringende konsekvenser – og som førte til, at bygdens sagnomspundne kirkeklokker blev adskilt. Kai bliver stærkt optaget af at finde et gammelt billedtæppe, som de siamesiske tvillingesøstre engang skabte, i håb om at det kan vise ham, hvordan han kan råde bod på sine misgerninger og forhåbentligt bringe klokkerne sammen igen. Imens lever Jehans under trange kår på en lille gård, efter han blev udstødt fra sin egen familie. Han søger i stedet friheden i fjeldene nær Butangen, hvor han kan fiske og gå på rensdyrjagt. Men da han en augustmorgen dræber et mægtigt rensdyr og støder på en gådefuld jæger, ændres hans liv for altid.

SKÆBNENS BLÅ TRÅDE er stor fortællekunst. En fabulerende og velskrevet blanding af magi, myter og socialrealisme, som skildrer et Norge på vej ind i en ny tid. Det er en stærk fortælling om familiebånd og kærlighed, om forsøgene på at tæmme naturens og myternes kræfter, om det første elektriske glimt på landsbyens nattehimmel og om den store krig i Europa, der trænger sig på.
Månedens bog pris199,95 kr.

Vi har tidligere læst

Derfor læser jeg

Svend Brinkmann

10-09-2021

Psykologiprofessor Svend Brinkmann er kendt og elsket for sine humoristiske og tankevækkende indspark til samfundsdebatten og filosofiske analyser af det moderne menneskes kvaler. Han har skrevet en lang række bestsellere, senest VI ER DET LIV VI LEVER. Selv læser han hver aften inden sovetid - uanset hvad.

 
Morten Kirkskov
Derfor læser jeg

Morten Kirkskov

23-08-2021

Han er skuespiller, teaterinstruktør, forfatter og skuespilchef på Det Kongelige Teater, og den gode historie er en kæmpe del af Morten Kirkskovs hverdag. I Gyldendals Bogklub er han fast gæst i programmet Månedens bog, og her fortæller han endnu mere om sine yndlingsbøger og sit forhold til læsning.

Anne Kirstine Dam Christensen
Derfor læser jeg

Anne Kirstine Dam Christensen

30-07-2021

Måske husker du hende her fra bogklub-magasinet, hvor hun var redaktionschef i mange år. I dag står Anne Kirstine i spidsen for alt det inspirerende indhold i den nye lydbogstjeneste Chapter. Her fortæller hun om sin passion for bøger og om nogle af de læse- og lytteoplevelser, der har sat sig i hende for altid.

Viser 3 ud af 21

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang