Marie Løntoft, redaktør, Gyldendals Bogklub

Marie

Lige nu læser jeg…

Jeg læser blandt andet i Ida Holmegaards LOOK af Ida Holmegaard, som er en slags blanding af essays og dagbogsoptegnelser om tøj, tekstil og mode, men også om litteratur, køn og begær og om det at blive set og læst af andre gennem sin kropslige fremtræden og sit look

Det bedste ved bogen er, …
at den mikser nogle emner på en for mig ny og ret original måde. Det er en nysgerrig og følsom bog, som både får mig til at gruble og til at se og sanse anderledes. Og så passer det mig perfekt, at den består af kortere tekster, som både er så fragmenterede og så fortættede, at jeg kan dumpe ned i bogen et tilfældigt sted, læse en side eller to, når jeg lige har et par minutter, og alligevel føle, at jeg har fået en masse nyt ind i knolden. En læseform, som er vældig praktisk, når man har en etårig om benene det meste af sin fritid!

Jeg bruger bøger …
til nærmest alt: til at tænke med, til at græde og grine med, til at glemme mig selv, til at lære om verden og livet, til at drømme, til at føle mig tættere på virkeligheden og til at føre en neverending samtale med mennesker fra alle mulige tider og steder, virkelige og fiktive, om alt fra de største eksistentielle dilemmaer til de mindste dagligdagsdetaljer. Bøger er simpelthen godt selskab.