34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 499 kr.

Karolines kærlighed

Kim Leine er aktuel med en spændingsroman, der er første bog i en trilogi om magtspil, familiehemmeligheder og farlige russiske forbindelser.

Med Karolines kærlighed debuterer Kim Leine som spændingsromanforfatter.


»Da jeg var færdig med min Grønlandstrilogi, tænkte jeg: NU skal der ske noget helt nyt. Jeg vil skrive noget nutidigt, noget med action. Noget, der rører sig i tiden. Noget, der ikke kribler af lus«,.

Det er blevet til historien om den unge diplomat Karoline Blicher, der vikles ind i et risikabelt politisk dobbeltspil, da en gammel familiehemmelighed afsløres. Handlingen foregår i Danmark, Rusland og på Krim-halvøen omkring 2013-2014.

»Jeg elsker selv spændingsromaner, og det har været en oplevelse for mig nu også selv at skrive en. Jeg kan især li’ dem, der finder sted i et internationalt miljø og involverer spioner. Så det er også tilfældet i Karolines kærlighed. Jeg har en bekendt, som er spion. Han har været konsulent på bogen for at sikre, at f.eks. sådan noget som spioners kommandoveje er troværdige«, fortæller Kim Leine og fortsætter:

»Jeg fik ideen til handlingen i Karolines kærlighed for tre-fire år siden. I dag må jeg konstatere, at de politiske spændinger, jeg skriver om i historien, er blevet hyperaktualiseret. Det har jeg aldrig prøvet før. At virkeligheden overhaler den fiktion, man som forfatter er ved at skrive om. Jeg var i den afsluttende redigeringsfase, da krigen i Ukraine brød ud, og det, jeg så, fyldte og fylder mig med gru. Så jeg vil sige: Min hovedperson, Karoline, beundrer Putin. Hende om det. Selv mener jeg, at han er et krapyl, der burdes spules ud af sin rede. Og jeg ville bestemt ønske, at min historie ikke var blevet så aktuel, som den er«, siger Kim Leine, der har været interesseret i  ”det store, tragiske, mystiske land”, som han kalder Rusland, og litteraturen derfra, siden han i en alder af 15 år læste Tolstojs Krig og fred. 

I trilogiens to kommende bøger rejser Karoline Blicher – og Kim Leine – videre til bl.a.  USA og Israel. Næste bog, Karolines kamp, er planlagt til at udkomme om et år, 3’eren, Karolines krig, om to år.  

Karolines kærlighed

Karolines kærlighed

Kim Leine giver os med KAROLINES KÆRLIGHED en aktuel og medrivende spændingsroman om magtbegær, kærlighed og spionage – og ikke mindst Ruslands forhold til resten af verden.

Karoline Blicher er en ung og fremadstormende sprogofficer, som kommer fra en af de mest magtfulde familier i dansk politik. Hun er datter af Henrik Blicher, der har stiftet højrefløjspartiet Demokratisk Alliance, og Karoline er også selv aktiv i partiet.

Vi møder Karoline Blicher i 2013, hvor hun er midlertidigt udstationeret på Den Danske Ambassade. Her får hun et nært forhold til den gådefulde russiske militærmand Mikhail Petrov, som har adgang til de inderste cirkler i Kreml. Karoline er allerede udset til at få en markant rolle i Demokratisk Alliance ved næste valg, og Petrov siger, at han kan hjælpe hende med hendes ambitioner om at nå til tops i dansk politik.

I Danmark befinder sig Karolines ekskæreste, den skandaleramte journalist Jesper Skov. Han kæmper for at redde sit ry, da han kommer på sporet af en dyster hemmelighed i den magtfulde Blicherfamilie. Historien kan genstarte Jespers karriere, men den vil samtidig smadre Karolines. Da en vigtig kilde bliver fundet død, og hans egen familie også viser sig at blive viklet ind i sagen, må han spørge sig selv, hvor meget han er villig til at ofre for sandheden.

KAROLINES KÆRLIGHED er en forbløffende virkelighedsnær fortælling, hvor handlingen ligger snublende tæt på de faktiske verdensbegivenheder. Karoline Blicher er en hovedperson, som på den ene side er både forståelig og fascinerende, men på den anden side også frastødende i sin hemmelige, men uforbeholdne kærlighed til den russiske magt, personificeret i selveste Putin, som spiller en dæmonisk og hårrejsende rolle i bogen. Efter endt læsning sidder man tilbage med en følelse af, at Kim Leine har set ind i en krystalkugle og nærmest er blevet overhalet indenom af virkeligheden.

Udvalgt af redaktørerne i Gyldendals Bogklub og bogklubben Krimi & Spænding som Månedens bog i juni 2022.
Klubpris209,95 kr.