34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Mænd, der hader kvinder

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 16

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her


En 27-årig blev i februar 2022 idømt psykiatrisk forvaring på ubestemt tid for at planlægge massedrab på danske skoler.

Den 27-årige skrev forinden tusindvis af kvindefjendske beskeder i fora for incels på internettet.

Og truslen fra incels er nu så alvorlig, at man kan finde den på PET’s liste over terrortrusler.

Men - hvor kommer hadet fra? Og hvad kan vi gøre ved det? 


Gæster: Selin Türker, journalist på Zetland, Glenn Bech, forfatter & Telli Karacan, tidl. DIIS

Vært: Michelle Tubæk GramBøgerne vi taler om: 

Farskibet

Farskibet

2021's mest roste og rørende debut. Glenn Bech sprænger samtidslitteraturen med sin fragmenterede, væsentlige og stærke roman om en fars selvmord. En af de bøger, det ikke er nok at læse om, den må læses.

Da Glenn er fem år og hans lillebror, René, er tre, tager deres far sit eget liv. FARSKIBET er en desperat insisterende fortælling i og om hans fravær. Om to efterladte drenge og deres mor, om to teenagesønner og deres mor, om to voksne brødre og deres mor – alt sammen i lyset af tragedien, der blev til tragedierne, der blev til dette: et sorgfuldt og rasende vidnesbyrd om en familie ødelagt af giftig maskulinitet. En brutal erindringsroman om klasse, køn, vold og svigt.
Klubpris199,95 kr.
En kvindes forvandling

En kvindes forvandling

”Det hele begyndte med et fotografi. Jeg vidste ikke, at det billede fandtes, eller at jeg havde det – hvem har jeg fået det af, og hvornår?” Sådan indleder Édouard Louis EN KVINDES FORVANDLING, hvor han reflekterer over sin barndom og mor. Og netop det fotografi vækker følelser, tanker og erindringer, som han ikke har skulle tage stilling til tidligere. Det er nemlig en introduktion til en kvinde, som ikke havde en plads i hans barndom. En kvinde, som var lykkelig og havde drømme for sin fremtid. En kvinde, som på trods af at hun havde hans mors egenskaber, alligevel ikke var genkendelig. Da moren som 17-årig bliver gravid, dropper hun ud af hotelskolen og forkaster alle drømme om social opstigning. Hun bliver gift - af pligt og nødvendighed - med en voldelig og alkoholiseret mand efter kun et par måneders bekendtskab. Og derefter er hun dømt til et ulykkeligt liv med fattigdom og fornedrelse.

EN KVINDES FORVANDLING er en fortælling om det umulige vendepunkt og om at finde frigørelse og lykke midt i bundløb håbløshed. Om moren, som løsriver sig fra det undertrykkende miljø og den voldelige mand, flytter til Paris og genopdager ungdommens drømme og ønsker. Og hun genopfinder forholdet til sin søn, som ellers havde brudt med familien. Édouard Louis giver et unikt indblik i udkants- og underklassemiljøer, som ingen andre. Han maler et nærværende og autentisk billede og formår at sætte fattigdom ind i større samfundsmæssige perspektiver. En smuk, hjerteskærende og tankevækkende fortælling, som tager diskussionen om klasseopdeling og fattigdom op til debat.
Klubpris119,95 kr.