34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Sissel-Jo Gazan

Sissel-Jo Gazan er kendt og elsket for sine romaner, der ofte kombinerer videnskabelige emner og samfundsengagement med geniale plots og masser af spænding. Her anbefaler hun nogle af de bøger, hun selv holder allermest af.

Af Rose Kristine Hvidberg

Uden skønlitteratur ville verden være alt for forudbestemt. Jeg oplever skønlitteratur som et af de eneste kunstneriske produkter, hvor modtageren deltager aktivt i udformningen af værket. Selvfølgelig gælder det til en vis grad også for film, musik og teater – man kan jo forestille sig, hvad man vil – men det gælder i udpræget grad for skønlitteratur, fordi der ikke som udgangspunkt er skabt billeder i en roman – det får man selv lov til. 
Sissel-Jo Gazan 
En helt særlig læseoplevelse, som stadig sidder i mig, er ET LILLE LIV af Hanya Yanagihara. Jeg har faktisk ikke lyst til at sige noget om, hvad den handler om, bare læs den. Jeg lyttede til den, og det var en stor oplevelse. 

Min første helt store læseoplevelse er ÆBLEMOSTREGLEMENTET af John Irving. Jeg læste den som 15-årig under en rejse med min far i Amerika, og det var første gang, jeg oplevede at forsvinde ind i fiktionens verden, og på en måde er jeg jo aldrig rigtig kommet ud af den igen. 

Et forfatterskab, jeg bliver ved med at vende tilbage til, er Paul Auster. Ikke fordi jeg har taget en beslutning om det, men fordi jeg må konstatere, at jeg er naturligt drevet mod at læse hans forfatterskab, når han udgiver noget. Senest har jeg læst 4321, og den er ret anderledes, men en af hans bedste. 

Den mest overraskende læseoplevelse, jeg har haft i år, er uden tvivl NÅR VI IKKE LÆNGERE FORSTÅR VERDEN af Benjamin Labatut. Bogen er en besynderlig, ekstremt velskrevet og fuldkommen fantastisk roman, der med afsæt i historiens fysiske, kemiske og matematiske erkendelser og opdagelser gennem de sidste to århundreder fortæller en unik historie om vejen til vores teknologiske civilisation. Det lyder ret kedeligt, men jeg tror, det er den bedste bog, jeg nogensinde har læst. Man flyver igennem den, og den er mindblowing. 

Den næste bog, jeg glæder mig til at kaste mig over, er Katrine Engbergs DET BRÆNDENDE BLAD – hun bliver bare bedre og bedre for hver krimi, og Marens Uthaugs 11%. Med Maren ved man sgu aldrig hvad hun har fundet på denne gang…

Hanne-Vibeke Holst anbefaler: