34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Flemming Møldrup

Flemming Møldrup Jeg læser fordi ... det svarer til at gå til fitness for min hjerne. Jeg bliver stillet over for nye spørgsmål og perspektiver på verden, som jeg skal tænke over og tage stilling til. Jeg bliver klogere på emner, som jeg ikke nødvendigvis vidste meget om i forvejen. Og så læser jeg fordi, det altid er godt at rejse ud af sit eget liv og få en forståelse for andres.

Den seneste bog, jeg har læst, som gjorde stort indtryk på mig, er DØDENS BOLIG af Peter Langwithz Smith. Det er en stor og dybdegående monografi om koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau. Jeg har læst mange bøger, siden jeg læste den, men ingen har eller kommer til at gøre et større indtryk på mig. Den vil for altid sidde i min krop – som en tatovering af et nummer på armen, vil jeg bære den bog i min krop og aldrig glemme, hvad mennesket er i stand til, når det bliver sluppet fri.

En af de første læseoplevelser, jeg husker tydeligt, er DEN GAMLE MAND OG HAVET af Hemmingway. Min mor havde en bogklubsamling af Hemmingwaybøger, og en dag jeg kedede mig som barn, tog jeg den tyndeste bog ud af samlingen og gik i gang med at læse. 

Camus’ DEN FREMMEDE er helt sikkert den bog, der har fået mig til at kigge på mig selv med et sandere blik Den smukkeste bog, jeg ejer, må være Camus’ DEN FREMMEDE, som jeg læser igen og igen. Jeg bliver også ved med at vende tilbage til MIT FORJÆTTEDE LAND af Ari Shavit – den er et vindue ind til mit andet hjemland Israel og en ærlig fortælling om landets historie. Der er mange bøger, der har lagt mursten i mit fundament, fx Bjarne Reuters romaner og Michael Strunges digtsamlinger. Men Camus’ DEN FREMMEDE er helt sikkert den, der har fået mig til at kigge på mig selv med et sandere blik. 

En bog, der har gjort mig klogere på noget, jeg intet vidste om, er BRÆNDE af Lars Mytting. Det er vidunderligt at nørde ned i et felt man ikke ved særlig meget om og så blive klogere. Jeg skriver selv på en bog om bål, som forhåbentlig kommer til efteråret, og det er lidt det samme – at fordybe sig og koncentrere sig er virkelig dejligt. 
Jeg læser fordi, det svarer til at gå til fitness for min hjerne

Den næste bog, jeg glæder mig til at kaste mig over, er HUMLEN VED DET HELE af Dave Goulsen – noget så usædvanligt som en på én gang selvbiografisk og videnskabelig bog om humlebier. Den glæder jeg mig virkelig meget til. Jeg ser også meget frem til at læse Jesper Steins roman RAMPEN, som jeg har hørt rigtig meget godt om.

Flemming Møldrup anbefaler: