34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Anders Agger

Jeg bruger bøger til … at forskyde mig i tid og rum. Det hele bliver nemt lidt endimensionelt, når man arbejder inde i fjernsynet. Bøger kan skabe uorden, ulogik og fabler. Forleden sad min gode ven og fotograf, Mingo, som jeg har lavet KÆRLIGHED sammen med, og læste op af Annette Bjergfeldts HØJSANGEN FRA PALERMOVEJ – og klukkede af grin samtidig. Så måtte jeg også klukke. Det er det, bøger kan. Anders Agger

Jeg læser ofte, når … jeg har fri, banalt nok. Men jeg er bedst til at læse i ferier. Bliver så træt af mig selv, når jeg kun læser 20 minutter ad gangen. Og ikke læser en bog færdig. Det er uhøfligt. Det har jeg lært af min nye ven, forfatteren Stine Pilgaard.

Den seneste bog, jeg læste, gav mig en følelse af … grundglæde over, at forfatteren kunne fremkalde de hovedpersoner, jeg mødte. Det var Kristian Bang Foss' DØDEN KØRER AUDI, som jeg helt skandaløst havde overset. 

Den næste bog, jeg glæder mig til at kaste mig over, er … ET FORJÆTTET LAND af Barack Obama, når jeg får den vristet fra min søn. Jesper Steins RAMPEN ligger også og kalder på mig fra en bunke på mit  arbejdsbord. 

Jeg har et blødt punkt for … romaner, der oser af den subtile humor. Mikael Niemi, Stine Pilgaard, Kristian Bang Foss, Bjarne Reuters ungdomsromaner. Men jeg kan også nemt spise en krimi uden at sige undskyld til anmelderne på bjerget. 

En forfatter, der har fået mig til at knibe en tåre, er … Jens Christian Grøndahl. Han ramte mig virkelig i en periode. LUCCA og TAVSHED I OKTOBER havde noget melankolsk og dystert over sig.

En bog, der har fået mig til at grine højt, er … METER I SEKUNDET af Stine Pilgaard. Scenen, hvor jeg-fortælleren er ved at smadre sin Emmaljunga-barnevogn foran sin dagplejemor er virkelig, virkelig morsom. 

En bog, der har gjort mig klogere på verden, er … SAPIENS af Yuval Noah Harari. Nu ved jeg, hvorfor mennesket sladrer. Og at det ikke nødvendigvis er ondt.

To bøger, der har en helt særlig betydning for mig, er … DRAGELØBEREN og UNDER EN STRÅLENDE SOL af Khaled Hosseini. De er smukke, poetiske og kloge. Det var vigtigt at få nuanceret Mellemøsten, som det bliver gjort her. 

 

Anders Agger anbefaler: