34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Det allerbedste ved bøger er, …  at bladre op på side 1 og begynde en ny historie, som man ikke ved, hvad vil bringe med sig. De billeder og tanker, der kan myldre ud af 28 bogstaver. Og så elsker jeg den ro og tid bogen kræver, hvilket for mig netop er en kvalitet i en travl, fragmenteret hverdag. Bøger er et åndehul.

De bøger, jeg fik læst højt som barn var … 
Min mor har altid læst meget højt for mig og min bror. Af og til faldt hun i søvn midt i en sætning, men formåede alligevel at læse videre, selv om meningen gik i opløsning. Jeg kan ikke huske en specifik bog, vi fik læst op, men jeg kan huske, at min morfar tit læste eventyr for os. Den mest uhyggelige var DE TRE BUKKEBRUSE.

Den bedste bog, som jeg selv læste i min barndom, var … LØVEN, HEKSEN OG GARDEROBESKABET. Fortællingen om Narnia har altid stået mit hjerte nært, og jeg tænker, at det netop er dét, bøger er: Et garderobeskab til andre verdener.

En bog fra min barndom, jeg gerne vil give videre til mine børn, er … DEN UENDELIGE HISTORIE. Sammen med Narnia er det den bog, der har betydet mest for mit forhold til bøger og fantasygenren især. Ud over at være et fantasifuldt eventyr handler den netop om det skrevne ords kraft og vigtigheden af at dyrke fantasien.

I min familie kan vi bedst lide at læse … Her må jeg hellere svare for mig selv, da mine børn skal tvinges lidt mere til bøgerne end jeg skal (hvilket de så også bliver – vi forsøger at læse på samme tid alle sammen i løbet af aftenen og sætter os med hver vores bog og hver vores kop te). I weekenden står jeg som regel før op end de andre – omkring kl. 7 - og sætter mig en times tid med en kop kaffe og min bog. Det er den perfekte læsestund.

Mine børn elskede, når jeg læste højt fra … Da de var helt små, var der en stribe billedbøger, som vi læste i laser, og de var især glade for historien om DEN VILDE GORILLA. Den behøvede jeg til sidst ikke at læse højt for dem, de kunne den udenad.

Når jeg læser højt, foregår det … på mit kontor nede i kælderen. Mine børn er store nu, så det er så som så med oplæsningen. Men nogle gange vil jeg gerne teste lidt nyt på dem. Senest læste jeg en lille bid af min gendigtning af Frankenstein, der udkommer til efteråret. De syntes næsten det var for uhyggeligt. Det var godt.

Hvis jeg fik muligheden for at leve én dag som en karakter fra børnelitteraturen, ville jeg være … Bastian fra DEN UENDELIGE HISTORIE. Tænk at flyve på en lykkedrage.

Det er fedt at skrive bøger til børn, fordi … Man har en kæmpelegeplads til rådighed. Børns fantasi er mere smidig end voksnes, og det giver rum til større armbevægelser og vildere ideer. Men jeg tænker nu aldrig, at jeg sidder og skriver bøger til børn eller unge. Jeg skriver til mig selv, og den del er essentiel. Jeg skal synes, at historien er spændende, vedkommende og interessant. For så er der forhåbentlig også nogen andre, der vil synes det. Uanset om det er børn, unge eller voksne.