34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 499 kr.

Man vil bare læse videre hele tiden

Med letlæselig tekst og flotte illustrationer tager bogen os med på en rejse gennem tiden. Lara og Silja kunne godt tænke sig at have sådan en historiebog i skolen. Læs med i interviewet og find ud af, hvad de mere synes om bogen.

Børn i Danmarkshistorien

Det er sjovt at læse om hvad der skete dengang

Hvad er det for en bog, I har læst?

Det er en historiebog om fortiden. Ret mange år siden, sådan nogle tusinde år - og så er der også noget i 1900-tallet.

Hvad synes I om bogen?

Jeg synes, den er ret spændende, fordi det er spændende at høre, hvordan børnene levede i forhold til, hvordan vi lever i dag. Altså, hvor stor forskel der er, og om de havde flere pligter end os, og det har de, siger Lara. Silja er enig, hun synes også den er rigtig god at læse, også fordi man får meget af vide om, hvordan børn levede i gamle dage.

Var der noget, som var særligt godt ved bogen, sammenlignet med andre historiebøger?

Den er meget let at læse, der er mange billeder, som alle er flot tegnet. Og så er teksterne ikke så lange. Man bliver hurtigt grebet af den, og vil bare læse videre hele tiden. Den er anderledes end de historiebøger, vi har i skolen. Vi kunne godt tænke os at have sådan en slags historie i skolen.

Hvilken alder egner bogen sig til? 

Vi går i 5. klasse, og den her bog vil nok være god til børn i 2. - 5. klasse. Til mellemtrinnet.

Er der noget mere, I har lyst til at sige om bogen?

Jeg kan godt lide den her slags tegninger. Jeg synes virkelig, det er flot illustreret af den, der har illustreret den. Og så er den også meget god at læse, hvis man synes, det er sjovt at læse om fortiden, og hvad der skete dengang. Der er også en masse faktabokse, hvor der står, hvad der videre skete. Så kan man lige læse lidt mere om, hvad der skete, bagefter.

 

Om BØRN I DANMARKSHISTORIEN:

Når I læser BØRN I DANMARKSHISTORIEN, får I fortællingen om danske børns liv og hverdag igennem vores historie. I kommer med på jagt i stenalderen, sejler med vikingebørn til en trelleborg, og er med til en fødsel i middelalderen. I kan også følge en families udvandring til Amerika, og I kommer helt tæt på, når en gruppe drenge under 2. verdenskrig skaber den berømte modstandsgruppe Churchill-klubben.

Historien bliver meget nærværende og dragende for børnene på denne måde, og det er en rigtig god anledning til at få talt om den fortid, som har formet vores hverdag, måske helt uden at vi er bevidste om det. Bogen er fyldt med illustrationer og tidstavler for Danmark og verden omkring os. I bogen finder I også et minileksikon og en oversigt over børns rettigheder i dag.