Årets bog 2020

Vælg årets bog 2020

Hvilken forfatter synes du har skrevet Årets Bog i 2020? 
Blandt sidste års bedst sælgende titler kan du nu vælge hvilken bog, der har været årets største læseoplevelse.

Her kårer du 2020’s bedste bog

Hvilken forfatter skal hyldes af dig og Gyldendals Bogklubber som den, der har skrevet 2020’s bedste bog? Du vælger din favorit blandt de ti nominerede titler her. Deadline er 1. februar. 

Alle ti bøger er blandt de titler, der er købt allerflest gange af dig og de +100.000 øvrige medlemmer i læsefællesskabet Gyldendals Bogklubber. 

Vi sørger selvfølgelig for blomster og champagne til forfatteren bag Årets Bog 2020 – og ved at hjælpe os med at finde den helt rigtige vinder, deltager du i lodtrækningen om ti eksemplarer af vinderbogen. Til dejlig (gen)læsning eller boggaven du selv vil elske at få. 
Årets bog 2020

Aftentid og morgengry

Ken Follett

AFTENTID OG MORGENGRY er Ken Folletts episke fortælling om den dramatiske tid før JORDENS SØJLER.
Årets bog 2020

De heldige

Af Georgia Hunter

Baseret på den utrolige og virkelige historie om en jødisk families kamp for at overleve og blive genforenet efter 2. Verdenskrig.
Årets bog 2020

Det er de danske som flygter

af Lise Ringhof og Erik Valeur

Læs om fanøslægten Brinch og danmarkshistorien i dette første selvstændige bind ud af i alt 3 skrevet af Erik Valeur og Lise Ringhof. Det var under forfatternes gåture i klitterne langs Fanøs kyst, at idéen til romantrilogien blev født.
Årets bog 2020

Hvor lyset er

af Malene Ravn

Malene Ravn, der fik sit store gennembrud med I DINE ØJNE, har skrevet en lysende, livsklog historisk roman om kunstmaleren Carl Fischer og hans elskede Ely. Et stærkt og følelsesmættet familiedrama.
Årets bog 2020

Indtil vanvid, indtil døden

af Kirsten Thorup

INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN er Kirsten Thorups besættende roman, der foregår i München under 2. Verdenskrig. Har du endnu ikke læst den store danske forfatter, er romanen her et godt sted at starte.
Årets bog 2020

Margrete I

af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er i storform med denne historiske bestseller roman om Margrete 1. Et fascinerende psykologisk drama om en kvinde, der blev gift som tiårig og gik frygtløst efter magten.
Årets bog 2020

Min Kristin

af Maria Helleberg

I MIN KRISTIN kommer vi tæt på adelskvinden Kristina Gyllenstjerne og hendes vilde skæbne. En vildt underholdende historisk roman om storpolitik, begær, oprør, forræderi og religion i 1500-tallets Skandinavien.
Årets bog 2020

Sjælemageren

af Ildefonso Falcones

Storslået historisk roman om kærlighed, splittelse, passion og kunst i Barcelona omkring år 1900 - af forfatteren til HAVETS KATEDRAL.
Årets bog 2020

Skyggedanseren

af Sara Omar

Forfatteren bag den prisbelønnede roman DØDEVASKEREN er tilbage med endnu en barsk og kompromisløs roman om pigen Frmesk.
Årets bog 2020

Tabita

af Iben Mondrup

TABITA kryber helt ind under huden. Et isnende familiedrama om et grønlandsk søskendepar, der adopteres ind i en dysfunktionel dansk familie. En hjerteskærende fortælling om dansk kolonimentalitet i Grønland.