Årets bog 2020 er:

Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup


Medlemmerne har talt og spændingen er forbi. Mere end 1.000 har deltaget i vores afstemning om årets bog 2020 i Gyldendals Bogklub, og der er trukket 10 heldige vindere, som alle får direkte besked.  

2020 var uden tvivl de kvindelige forfatteres år – men Kirsten Thorup var den ubestridte dronning, hvis man spørger bogklubbernes medlemmer. Knap 20% peger på den lige så fabelagtige som grufulde INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN som årets bog. 

Der blev udgivet MANGE gode bøger i 2020: Anne Lise Marstrand-Jørgensens fabelagtige fortælling om MARGRETE I, kvinden der samlede norden. Iben Mondrups isnende familiedrama TABITA. Og Malene Ravns følelsesmættede familiedrama, HVOR LYSET ER, med maleren Carl Fischer som omdrejningspunkt – for blot at nævne nogle få.


Stort tillykke! 
Årets bog 2020

Indtil vanvid, indtil døden

af Kirsten Thorup

INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN er Kirsten Thorups besættende roman, der foregår i München under 2. Verdenskrig. Har du endnu ikke læst den store danske forfatter, er romanen her et godt sted at starte.

Køb her >

Årets bog 2020

Skyggedanseren

af Sara Omar

Forfatteren bag den prisbelønnede roman DØDEVASKEREN er tilbage med endnu en barsk og kompromisløs roman om pigen Frmesk.

Køb her >
Årets bog 2020

Tabita

af Iben Mondrup

TABITA kryber helt ind under huden. Et isnende familiedrama om et grønlandsk søskendepar, der adopteres ind i en dysfunktionel dansk familie. En hjerteskærende fortælling om dansk kolonimentalitet i Grønland.

Køb her >
Årets bog 2020

Aftentid og morgengry

Ken Follett

AFTENTID OG MORGENGRY er Ken Folletts episke fortælling om den dramatiske tid før JORDENS SØJLER.

Køb her >
Årets bog 2020

De heldige

Af Georgia Hunter

Baseret på den utrolige og virkelige historie om en jødisk families kamp for at overleve og blive genforenet efter 2. Verdenskrig.

Køb her >
Årets bog 2020

Det er de danske som flygter

af Lise Ringhof og Erik Valeur

Læs om fanøslægten Brinch og danmarkshistorien i dette første selvstændige bind ud af i alt 3 skrevet af Erik Valeur og Lise Ringhof. Det var under forfatternes gåture i klitterne langs Fanøs kyst, at idéen til romantrilogien blev født.

Køb her >
Årets bog 2020

Hvor lyset er

af Malene Ravn

Malene Ravn, der fik sit store gennembrud med I DINE ØJNE, har skrevet en lysende, livsklog historisk roman om kunstmaleren Carl Fischer og hans elskede Ely. Et stærkt og følelsesmættet familiedrama.

Køb her >
Årets bog 2020

Margrete I

af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er i storform med denne historiske bestseller roman om Margrete 1. Et fascinerende psykologisk drama om en kvinde, der blev gift som tiårig og gik frygtløst efter magten.

Køb her >
Årets bog 2020

Min Kristin

af Maria Helleberg

I MIN KRISTIN kommer vi tæt på adelskvinden Kristina Gyllenstjerne og hendes vilde skæbne. En vildt underholdende historisk roman om storpolitik, begær, oprør, forræderi og religion i 1500-tallets Skandinavien.

Køb her >
Årets bog 2020

Sjælemageren

af Ildefonso Falcones

Storslået historisk roman om kærlighed, splittelse, passion og kunst i Barcelona omkring år 1900 - af forfatteren til HAVETS KATEDRAL.

Køb her >