34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Gaver til konfirmanden

Konfirmationen er en stor dag, hvor de unge træder ind i de voksnes rækker, og du er nok på jagt efter den helt perfekte gave til konfirmanden. Vi har samlet vores forslag til den helt rigtige konfirmationsgave - alt fra minimalistiske smykker og store klassiske litterære værker til rørende romaner og strikkebøger.

Klassikeren

Smykker

Til romanslugeren

Hummerens skjold

Hummerens skjold

Caroline Albertine Minor blev med Velsignelser udråbt til en af dansk samtidslitteraturs største talenter. Med Hummerens skjold mere end beviser hun, at hun er en vægtig forfatter med forfinet sprogligt gehør og en eksakt eksistentiel indsigt i familiens mytologi. Tre søskende, der lever hvert deres liv, kan alligevel ikke slippe hinanden og deres fælles fortid. Sorgen og glæden knytter dem sammen, på tværs af kontinenter og livsomstændigheder. Storesøster Ea bor i USA, hvor hun har en produktion af luksusglidecreme og glider så fri fra fortidens forpligtelser som muligt gennem dagene med sin mand Hector og hans datter Coco.

Hjemme i Danmark er mellembarnet Sidsel enlig mor til Laura. Vi møder Sidsel, da hun skal til London for at restaurere oldtidsskulpturen 'Skønheden fra Palmyra' og måske opsøge den mand, der uvidende er far til hendes datter. Mens Sidsel opsøger fortiden, skal Laura passes af sin onkel Niels, der tilsyneladende retningsløs arbejder som plakatopsætter og deler en lille lejlighed med sin psykisk syge ven.

Omkring de tre hovedkarakterer svæver et levende galleri af bipersoner, som Caroline Albertine Minor i elegante afstikkere følger og giver fylde og stemme. Hele tiden korrigeres de sandheder, hovedpersonerne har om sig selv, af det myriader af stemmer, der giver romanen samme kakafoniske karakter som Minors sublime novellesamling Velsignelser.

Og hen over de stakkels levende i den mildt dysfunktionelle familie Gabel befinder sig et åndeligt lag, et lag, hvor de døde får stemmer. Romanen starter ambitiøst i en art transcenderende in medias res, hvor den clairvoyante Bee forsøger at få kontakt med Eas mor, Charlotte. Gennem romanen er der en række mellemrum, hvor de tre Gabel-søskendes forældre, de nu afdøde Charlotte og Troels, taler med hinanden. Og det æteriske og det knitrende konkrete forbindes ubesværet af Minors aldrig tvivlende stilistiske pen.

Man læser sig lykkelig igennem Minors skrift, ør og mæt af en roman begået af en mester i at udforske familiens mytologi og skabe scener, der er den største verdenslitteratur værdig. Minor har en uforlignelig evne til at blande det skønneste med det profane, det æteriske med det jordbundne. Så sandelig en af dansk litteraturs største stilister.

Udvalgt af redaktøren i Samlerens Bogklub som Månedens bog i september 2020.
Klubpris229,95 kr.

Spil

Normale mennesker

Normale mennesker

Irske Sally Rooney har begejstret anmeldere og læsere verden over med sin på én gang letflydende og dybtvirkende prosa om sin generations måde at forholde sig til sig selv, hinanden og verden på. En på én gang tidstypisk og universel fortælling om kærlighed og klasseforskelle.

Connell og Marianne er vokset op i den samme lille landsby i det vestlige Irland, men det er også det eneste, de har til fælles. Marianne bor i den hvide palævilla med den lange indkørsel, Connells arbejderklassemor gør rent hos Mariannes familie. Mens Connell er den glade, populære fodbolddreng, der befinder sig midt i smørhullet i gymnasielivets sociale hierarki, er Marianne den begavede, på én gang usikre og arrogante, enspænder, som helst undgår sine jævnaldrende.

En dag indleder de to en på én gang kejtet og inciterende samtale i Mariannes køkken. Det bliver begyndelsen på en lang, ujævn kærlighedshistorie, som kommer til at forandre begges liv, selvforståelse og verdenssyn over de kommende år, mens de hver for sig og sammen finder deres vej væk fra provinsen og familien og ind i Dublins akademiske miljø. Normale mennesker er en begavet og rørende fortælling om, hvor stor betydning ét menneske kan have for et andet menneskes liv, og om hvordan fascination, venskab, kærlighed, privilegier og magtforhold kan ændre sig igen og igen over tid.
Klubpris229,95 kr.

Til den kreative

Historiebogen

Harry Potter