Mette Bentholm, redaktør, Krimi & Spænding og Gyldendal Historie

Mette 

 

I mine forældres noget sparsomme bogreol stod blandt andet J. Bech Nygaards GUDS BLINDE ØJE, om den forældreløse Anne og hendes forfærdelige skæbne. Ved siden af den stod også Torben Nielsens krimi NITTEN RØDE ROSER og en masse bøger af Agatha Christie.


Jeg slugte alle bøgerne, og siden har jeg haft en stor svaghed for politikrimier, gerne med et socialrealistisk eller psykologisk islæt. Jeg elsker krimier og derfor er det en fornøjelse at arbejde med det stof til dagligt her i Gyldendals Bogklubber.

Hvis man er gået i stå med boglæsningen, er mit råd: læs en krimi 

Udover mit job som redaktør er jeg også medlem af Det danske Kriminalakademi og sidder med i den lille jury, der hvert år uddeler priser til årets krimier. 

Hvis man er gået i stå med boglæsningen, men savner bøgerne i sin hverdag, er mit råd: Læs en krimi. Den motor, der er i et (godt) krimiplot, gør det meget sværere at lægge bogen fra sig. Og så er man i gang med læsningen igen. 

 

Mette Bentholm, redaktør, Krimi & Spænding

Lige nu læser jeg…

Lars Keplers nye krimi i Joona Linna-serien, SPEJLMANDEN. Den er helt vanvittig spændende, umulig at lægge fra sig og næsten for uhyggelig at læse i de her mørke og kolde vinteraftener. Jeg elsker Keplers krimier!

Jeg læser også … i SØREN RYGE FORTÆLLER; jeg har en kæmpe svaghed for Søren Ryge og er totalt enig med ham i ALT! Også jeg hader, når vejrabatterne, der møjsommeligt er blevet plantet med fx påskeliljer (der gerne skal afblomstre helt, for at de blomstrer godt næste år), bare bliver mejet ned af en lidt for dygtig maskinarbejder. Eller at haver skal passes, slåes, støvsuges, som var det et rum i huset. Lad mos og blade være; det forsvinder alligevel af sig selv.

Når jeg ikke læser, skal jeg … brodere videre på et brilleetui, som var min mormors, men som jeg vil sy til min veninde. Selv om jeg har planlagt at lave det siden i sommer, er jeg bange for, at jeg ikke når at blive færdig.

Jeg skal også … lave mad fra AFTENSMAD, som er den bog, jeg har givet til flest i 2020. Og så skal jeg … se Unge Morse og Lewis. Min mand og jeg har set alle afsnit, og når der kommer et afsnit, siger vi begge ”den har jeg set” og derefter ”men jeg kan ikke huske morderen”. Jeg elsker de britiske tv-serier!