34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Putins Rusland: En diagnose| Blixen eller Kaos podcast

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 23

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

Ondskabens imperium, kaldte Ronald Reagan det. Kampen mellem Sovjetunionen og USA var en kamp mellem det onde og det gode. 

Og det gode vandt

Eller hvad? Faldt imperiet nogensinde sammen? Og var det overhovedet ondskab, der drev det? 

Hvem er Rusland? Og er der egentlig noget helt rivravruskende galt med verdens allerstørste land? 

Vi stiller en diagnose og bruger George Orwells bøger som medicinsk opslagsværk. Per Stig Møller er doktoren.


Gæst: Per Stig Møller, fhv. minister, dr.phil. og forfatter
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Det forjættede land
Køb 2 og få 20%

Det forjættede land

Henrik Pontoppidans første store roman DET FORJÆTTEDE LAND fås her i en flot luksusudgave, som matcher LYKKE-PER og DE DØDES RIGE. Tilsammen udgør de tre romaner en tematisk trilogi og står som hovedværkerne i det verdensberømte danske forfatterskab, der bliver ved med at berige og underholde gamle såvel som nye læsere.

Emanuel Hansted er vokset op i det københavnske overklassemiljø i anden halvdel af 1800-tallet, i ”tæppebelagte værelser med udsigt til Kanalen, Børsen og Christiansborg”, som der står i romanen. Alt dette hænger ham imidlertid ud af halsen, han føler lede ved borgerskabets overfladiske kultur, og som idealistisk, nyuddannet præst længes han efter noget mere jordnært og ægte. Emanuel slår sig ned som hjælpepræst i et afsidesliggende landsogn, hvor han drømmer om at formidle Guds ord til det jævne folk. Han gifter sig med den stille bondedatter Jansine, får tre børn, bliver egnens præst og højskolebevægelsens nye profet.

Emanuel er opfyldt af en romantisk forestilling om det frie liv på landet med idylliske bakkedrag og stolte, ærlige bønder, men møder i stedet virkeligheden med al dens mudder, fattigdom og brutalitet. Efter nogle år i det ”forjættede land” begynder tvivlen og desillusionen at forpeste Emanuels sind, så han får sværere og sværere ved at tro på sine valg og finde hvile i tilværelsen. Imens samler tordenskyer sig på himlen, høsten slår fejl, og ulykker får hans tilværelse og familieliv til at vakle.

DET FORJÆTTEDE LAND giver et umådeligt rigt tidsbillede af livet på landet fra 1877 – 1887 og skildrer på levende og ofte spiddende humoristisk vis tidens mange sociale, politiske og religiøse spændinger. Samtidig er det en nuanceret kærlighedshistorie og en intens skæbnefortælling om en mands kamp for lykke og mening i tilværelsen.
Klubpris229,95 kr.
De dødes rige
Køb 2 og få 20%

De dødes rige


Klubpris229,95 kr.