34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Livet er et fucking eventyr | Blixen eller Kaos podcast

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 25

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

Vikingerne var ikke høje og lyshårede – kun.

Indianerne nedstammer ikke fra europæerne, sådan som nogle godt kan lide at tro.
Til gengæld er vi europæere i familie med indianerne via et folk, der levede i Sibirien for længe, længe siden.
Og det danske folk - ja, det skal finde sine forfædre nede på de pontiske stepper - nord for Sortehavet.

Alt dette ved vi, fordi DNA-forsker og professor Eske Willerslev som den første i verden lykkedes med at rekonstruere arvemassen fra fortidsmennesker.

Men han er også en videnskabsmand, der ikke afviser noget som helst. Som i mødet med oprindelige folk verden over har haft oplevelser, der kan være svære at måle, veje og forklare.

Lad os tage på ET FUCKING EVENTYR blandt de levende og de døde med professor Eske Willerslev!Gæst: Eske Willerslev, professor og DNA-forsker
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Det er et fucking eventyr

Det er et fucking eventyr

Eske Willerslev er verdenskendt DNA-forsker og eventyrer, og han har om nogen været med til at kaste nyt lys over menneskets historie og vandringer ud over kloden. I DET ER ET FUCKING EVENTYR! tager han os med på rejser, der både har formet ham dybt som menneske, og som har ledt til ekstraordinære videnskabelige opdagelser. Vi er med, når han henter prøver i Sankt Petersborg og finder den tidligere museumsdirektørs kranie i en montre; når han søger efter ukendte fortidsmennesker i en mexicansk klippehule, der siden bliver raseret af militærpoliti et; når han parterer resterne af en kannibal og bliver ramt af en forbandelse. Og vi er med, da han endelig finder ud af, hvor indianerne stammer fra, og at han selv – og alle andre europæere – er i slægt med dem via et uddødt folk.

Undervejs vælter tidligere tiders etablerede videnskabelige fortællinger som dominobrikker, hvilket gør hans modstandere så rasende, at han på et tidspunkt må gå med skudsikker vest. Også vores selvopfattelse som danskere får et skud for boven, da Eske opdager, at vores historie slet ikke går tilbage til stenalderen, som vi har lært i skolen, men at vores virkelige forfædre var hyrder på De Pontiske Stepper, og at vikingerne i øvrigt var et mix af folk fra nær og fjern.

Eske har hele sit liv trådt ud i det ukendte, konstant udfordret sig selv personligt og professionelt og skubbet til grænserne for det mulige både mentalt og fysisk. Undervejs har der været korsveje, og han har mere end én gang været helt derude, hvor han har set døden i øjnene og har haft oplevelser, der tyder på, at der er mere mellem himmel og jord. DET ER ET FUCKING EVENTYR! handler om at have eventyret som drivkraft og om at opsøge ukendt land – men også om at fejle, overvinde modstand og konstant flytte grænserne for, hvad man kan, tør og ved.
Klubpris219,95 kr.