Ugens Bog: Ustyrligt blod

Velkommen til Ugens Bog.

J.K. Rowling har udgivet sin 5. bog USTYRLIGT BLOD under pseudonymet Robert Galbraith. I denne udgave af Ugens Bog bevæger vi os ind på de 949 siders spænding i ’Cormoran Strike’ serien, hvor vi gennem en detektivs briller undersøger den uopklarede sag om den mystiske forsvinden af en kvindelig læge.

Se eller lyt med, når forfatter Thomas Rydahl og forfatter Karen-Marie Lillelund sammen med vært Kristoffer Zøllner bl.a. taler om fortællingens karakter og forfatterens rolle i den igangværende samfundsdebat om sexisme.

Ugens Bog: Ustyrligt blod

Ustyrligt blod

Ustyrligt blod

Robert Galbraith er endelig tilbage med ny djævelsk Cormoran Strike-krimi. Ustyrligt blod er femte bind i Harry Potter-forfatter J.K. Rowlings fantastisk krimiserie, som hun skriver under pseudonym. Hvis du slet ikke kunne slippe de forudgående fire krimier i serien, Gøgens kalden, Silkeorm, Ondskabens høst og Den hvide død, kan du virkelig se frem til Ustyrligt blod, som anmelderne giver topanmeldelser. Bøgerne kan uden problemer læses uafhængigt af hinanden, så nye læsere kan være med - og så kan man jo bare glæde sig over, at der er en helt ny serie at gå i gang med.

Under et besøg hjemme i Cornwall bliver privatdetektiven Cormoran Strike antastet af en kvinde, der beder ham hjælpe med at finde hendes mor, Margot Bamborough, som forsvandt under mystiske omstændigheder i 1974. Margot var læge og glødende feminist med en fortid som topløs servitrice. Det er nyt for Strike at arbejde med en henlagt sag – for slet ikke at tale om en fyrre år gammel, uopklaret én af slagsen. Trods den spinkle chance for succes, bliver han interesseret og påtager sig opgaven, oven i den stribe sager han og hans detektivpartner, Robin Ellacott, allerede arbejder med. Robin slås samtidig med en problematisk skilsmisse, uønskede tilnærmelser fra anden side – og ikke mindst sine følelser for Strike.

Efterforskningen af Margots forsvinden viser sig at være en djævelsk kompleks sag, som omfatter tarotkort, en psykopatisk seriemorder og upålidelige vidner. og Robin og Strike må indse, at selv en årtier gammel sag kan vise sig at være dødsensfarlig …

På blot én uge solgte bogen svimlende 100.000 eksemplarer i England!

Udvalgt af redaktører i Gyldendals Bogklub som Månedens bog i november 2020.
Klubpris229,95 kr.