Ugens Bog: Mit arbejde

MIT ARBEJDE er for Olga Ravn en personlig og sårbar fortælling, men det er også en yderst menneskelig fortælling. Hovedpersonens (eller Olga Ravns) graviditet bliver sat i midtpunkt og er katalysator for en både energisk og desperat affattelse. Prosa, journaler, digte og breve udgør bl.a.  minderne af en psykisk sårbar og balstyrisk tid.                                                                                            

I Ugens Bog taler vært Kristoffer Zøllner med skuespiller Sofie Lassen-Kahlke og podcaster og debattør Mikkel Braginsky. Følg med i en halv times litteratursnak der dykker ned i Olga Ravns roman og erfaringer, der siden sin udgivelse har høstet forfatteren en masse ros.

Se med herunder.

Ugens Bog: Mit Arbejde

Mit arbejde

Mit arbejde

Mit arbejde handler om Anna. Og – mindst – lige så meget om en forfatter, der finder Annas efterladte papirer om at være gravid, om at føde og om at barsle. Romanen består af en række begyndelser, en række fortsættelser, en række slutninger. Også genrerne klatrer ind og ud mellem hinanden. Romanstemmen udfordres og korrigeres af digte, dagbogsnotater, journaler, breve, dramatik, essays – og foldere fra den velmenende barselsindustri. Annas erfaringer bliver fortalt på utallige måder af utallige stemmer, hvis samlede kakofoniske brudstykker nærmer sig billedet af den depressive og skriftsyge Anna.

Efter at have født sit første barn taber Anna sin plads i verden. Stadig chokeret efter fødslen flytter hun med sin svenske kæreste Aksel og deres lille søn til en sneomsust Stockholm. Anna må have fred til at fordøje erfaringen af at føde, men kan ikke finde fred uden barnet, kan ikke finde fred med barnet.

Intet skal blive som før. At skrive og læse bliver Annas redning, og romanen består af Annas papirer, hvor hun selv forsøger at finde hoved og hale i, hvem hun er, og hvordan hun skal fortælle sin historie. For Anna findes der ikke kun én historie om at blive mor, og derfor nærmer bogen sig erfaringen fra flere sider.

Mit arbejde er en monstrøs, vild og generøs roman om, hvad der sker, når et livsfundament forvitrer og kun skriften kan vise vejen frem i en forandret verden. Olga Ravn skriver om en kvindelig forfatter, der mister sin identitet i mødet med det ukendte. Forældreskabet er den altædende livsforandrende prisme, men alle livets barske omskifteligheder kan læses ind i dette stykke fornemme samtidslitteratur. Ravns foreløbige hovedværk og så sandelig en kunstners værk.
Klubpris229,95 kr.