Ugens Bog: Det er de danske som flygter

Velkommen til Ugens Bog.

I denne udsendelse taler borgmester i Århus Jacob Bundsgaard og direktør i Gyldendals Bogklubber Christina Østerby om en roman som anmeldere har sidestillet med værker af Henrik Pontoppidan og Herman Bog. DET ER DE DANSKE SOM FLYGTER af Erik Valeur og Lise Ringhof er en storslået fortælling og det første selvstændige bind i en romantrilogi om slægten Brinch som lever i første halvdel af det 20. århundrede.

Værten er Kristoffer Zøllner, og han vil føre dig igennem en halv times litteratursnak. 

Se med herunder.

Ugens Bog: Det er de danske som flygter

Det er de danske som flygter

Det er de danske som flygter

Fem stjerner i Kristeligt Dagblad, der sammenligner romanen med værker af Henrik Pontoppidan, Herman Bang og Tom Kristensen. Det er de danske som flygter er første selvstændige bind i en imponerende danmarkshistorisk romantrilogi om slægten Brinch skrevet af Erik Valeur og Lise Ringhof. Med fanødrengen Erling som hovedperson bevæger vi os gennem første halvdel af 1900-tallet, fra et lille fiskersamfund på den yderste vestkyst til hovedstadens kulturelle indercirkler – alt imens verdenskrige og politiske strømninger ruller gennem land og folk og forandrer vores sindelag.

Det er en storslået fortælling om, hvad der skaber et menneske, et folk, en nation. Om tvivl og tøven, skyld og flugt. Om stærke kvinder, stor kærlighed, venskab, klasseskel og fremmedhed.

Udvalgt af redaktører i Gyldendals Bogklub som Månedens bog i november 2020.
Spotpris129,95 kr.Klubpris 199,95 kr.