Forfattermorgen med Olga Ravn, Marstrand og Ib Michael

I denne udgave af Forfattermorgen kan du møde tre kendte danske forfattere, der alle er aktuelle med nye udgivelser. Først taler vi om den nye murstensroman MARGRETE, som er skrevet af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Det er en fabelagtig fortælling om Margrete 1., som engang var Nordens mægtigste kvinde. Selv om romanen er episk, så var den absolut ikke nem at skrive.

Mød også Olga Ravn, der har høstet strålende anmeldelser for sin bog MIT ARBEJDE - en roman om det enestående at sætte børn i verden.

Sidst kan I møde den rutinerede og prisvindende forfatter Ib Michael, der er aktuel med lydfortællingen DE SYV REJSER om nogle af de mest mindeværdige rejser, han har været på i sit liv.

Vores gæsters anbefalinger

Margrete I
NYHED

Margrete I

Allerede som 10-årig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.
Månedens bog pris199,95 kr.