De 6 bedste bogprofiler på Instagram

På Instagram kan man udforske det meste: strikkeopskrifter, mad, tøj, musik – og selvfølgelig BØGER. Vi er dykket ned i det kvadratiske billedunivers, og har fundet seks solide bogprofiler til dig.

 

 

Bausagerbooks

Christina Wung-Sung fra Svendborg styrer en fed profil, hvor hun deler en masse gode læseoplevelser med sine næsten 2.500 følgere. Her kan man få tips om de nyeste bøger, og på Christinas blog laver hun længere anmeldelser. Hvis hendes efternavn lyder bekendt, er det fordi, hun er gift med forfatteren Jesper Wung-Sung. Ved siden af sit arbejde med at styre både blog og instagramprofil arbejder Christina som skolelærer og bibliotekar.

Følg Christina hvis du vil vide alt om de nyeste bøger, få personlige anekdoter og af og til have muligheden for at vinde bøger eller andre sjove ting.

Se hendes profil her.

 

Litfix

Hos Litfix er æstetikken i højsædet. Profilen er smuk og afdæmpet i farveskala, og Litfix (med det borgerlige navn Julie) specialiserer sig inden for biografier, kvindelitteratur, historiske romaner, samtidsromaner, lyrik, erotik, time-slip-novels og virkelighedslitteratur/autofiktive værker.

Julie er cand.mag., tekstforfatter, bogblogger, boganmelder, tidligere forlagspraktikant og bibliofil med en passioneret lidenskab for bøger og en stærk trang til at samle på dem.

Vi kan kun anbefale at dykke ned i hendes smukke, fagligt velfunderede og meget personlige profil.

Find Litfix her.

 

Bookbento

Hvis du er typen, der holder af masser af farver, så er profilen bookbento lige noget for dig. Her bliver du præsenteret for en eksplosion af farverige bøger, som særligt er målrettet til kvinder. Der er ikke lange anmeldelser af bøgerne, men korte og præcise tekster om hver enkel ny udgivelse. Ved siden af hver bog er ting, som matcher i farver: pensler, kopper, stearinlys, planter eller perler.

Al tekst er på engelsk og profilen har et internationalt publikum med næsten 60.000 følgere.


Tag et kig her.

 

Hotdudesreading

Okay, vi indrømmer at den her anbefaling måske mest er til kvinder (og dermed afslører vi, at det meste af vores redaktion er kvinder), men vi vil også gerne fastholde, at der på denne side er masser af inspiration til mænd! Vi bliver i udlandet, for hotdudesreading er ja, det er pæne mænd, der læser. Og de gør det overalt. De læser i metroen, i parken, på bænken, alle steder. Og hvad kan man mere ønske sig end pæne mænd og gode bøger?  Så til kvinderne: bare se og nyd. Til mændene: se og tag ved lære.

Find Hotdudesreading her.

 

Bookmeupscotty

Vi tager hjem igen til Danmark, selv om denne profil har et engelskklingende navn. Bag profilen her står Maria Johansen fra Odense. Maria er “bookaholic” og poster billeder af bøger, sig selv med bøger, og så sniger der sig også af og til en sød lille hund ind.

Maria har også sin egen bogblog, som hun i 2019 fik en pris for. Hun blev Årets danske Bogblogger – en pris, der blev uddelt på den store bogmesse Bogforum. Maria bruger godt 10 timer om ugen på sin blog og instagramkonto. Til stor glæde for alle os, der holder af bøger. Og Scotty – mon ikke det er Marias hund?

Følg Maria her. 

 

Herlev Bibliotek

Vi slutter vores rundtur på et bibliotek. For de gode folk på Herlev Bibliotek har stor succes med deres profil på instagram. De har over 3.000 følgere og holder folk opdateret om kommende arrangementer og laver skægge og skæve stories. Og nå ja, så poster de selvfølgelig masser af bøger.

Profilen er ikke til at tage fejl af: den er styret af professionelle læsere. Og det er læsere, der i den grad er passionerede omkring deres stof. Her får du konkrete anmeldelser af bibliotekets personale, små uddrag af digtsamlinger og masser af farver på en grå hverdag. Kæmpe tommelfinger opad til folkene på Herlev Bibliotek for at give os alt det gode om bøger og læsning.

Følg dem her.